Spellforce

Spellforce är ett rollspel och ett strategispel som skapades av speltillverkaren Phenomic och lanserades för första gången under 2003. De har på senare år kommit flera olika uppföljare till originalet. Just nu ägs det av THQ Nordic som släppte en ny version av det första spelet så sent som 2017.

Spelet utspelar sig på en planet som heter Eo, som styrs av fiktiva varelser som är i princip odödliga. Det finns också flera andra varelser på ön som människor, dvärgar och troll. Flera år innan spelets början upptäckte lokalinvånarna på planeten en formel som gav dem mycket makt. Detta får förödande konsekvenser.

Vad går spelet ut på?

De varelser som bor på planeten från början har startat ett krig mellan dem själva på grund av att de inte kan handskas med makten som denna formel ger. De använder olika vapen för att förgöra varandra och det är totalt kaos på planeten. Världen är nu i spillror. Innan spelets början fanns det flera olika kontinenter på denna planet. Efter detta krig som pågår är allting förstört och det finns nästan inget kvar. Det finns bara små delar av land där allting är koncentrerat kring samma marker. Ditt uppdrag är alltså att rädda världen och ställa allt till rätta.

Hur du spelar Spellforce

Det är många som jämför Spellforce med spel som Diablo. Detta beror på liknelser i hur du ska förbättra din karaktär och hur du kan styra över dina vapen. Dock har du här chansen att kontrollera mer än en huvudkaraktär, vilket gör att spelet skiljer sig lite från nämnda Diablo. Själva krigsdelen i spelet påminner mycket om Warcraft. Du har alltså möjligheten att kontrollera flera grupper såsom människor och dvärgar. Alla trupper har sina egna egenskaper och strategier. Det finns flera olika sätt att spela på. Antingen följer du storyn eller så kan du springa runt fritt hur du vill på planeten.