Spellforce 2

Många ägnar sig åt spela olika typer av spel, vilket är förståeligt – det är en rolig underhållning och ett bra tidsfördriv. Vissa gillar krigsspel medan andra är mer för exempelvis strategispel, smaken är helt enkelt väldigt olika och beroende på vilka önskemål man har varierar det vilka spel som föredras. I denna artikel tar vi upp mer om spelet Spellforce 2.

Det första spelet i Spellforce-serien släpptes under år 2006 och har alltså ett flertal år på nacken. Spellforce 2 lanserades under år 2017 och serien är fortfarande väldigt populärt att spela. Spelet har dessutom fått uppföljaren Spellforce 3 och det ryktas om att det även kommer dyka upp en fjärde version. Om det sker eller inte återstår helt enkelt att se!

Mer om spelet Spellforce 2

Spellforce 2 lanserades som tidigare nämnt under år 2006 och spelutvecklarna som framtagit spelet är inga mindre än EA Phenomic, Electronic Arts och THQ Nordic. Alla dessa tre företag är ledande på marknaden och därför kan du som spelare garanteras en bra spelupplevelse med bra prestanda och grafik. Spellforce 2 är en blandning mellan två speltyper, nämligen strategispel och datorrollspel.

Vad är datorrollspel?

Ett datorrollspel är en typ av rollspel som spelas från datorn, vanligtvis är spelets miljö i en fantasivärld med sagolika monster och magi. Det finns förstås några undantag men det är framför allt detta som förknippas med datorrollspel. Det är också vanligt att man tar sig till olika nivåer och med andra ord ”levlar upp” när man presterar bra och vinner.

Vem passar Spellforce 2 för?

Spelet spelas via datorn med ett Windows-operativsystem. Spelet kostar runt 150 kronor och är alltså relativt billigt om man jämför med spel inom samma genre. Spelet är inte rekommenderat för personer under 12 år och denna åldersgräns bör noggrant följas eftersom spelet innehåller mycket våld och brutala handlingar. Har du inte spelet Spellforce 2 tidigare kanske det är ett bra läge att prova?